Gideon Calis

Kinderen creatief laten knallen! Dat vind ik belangrijk. En daarom ben ik de Larense Theaterschool KarakterZ begonnen. Mijn naam is Gideon Calis oprichter en vakdocent bij KarakterZ.

Door middel van acteer, presenteer en improvisatielessen laat ik kinderen hun eigen karakter verder ontwikkelen. Met mijn jaren ervaring als acteur, presentator, improvisator en de energie van de kinderen kunnen we samen iets moois ontwikkelen waar de kinderen hun leven lang plezier aan hebben.

Hun toekomst is ook onze toekomst! Naast theaterles aan de kinderen en tieners geef ik ook diverse workshops theater en presenteren kun je leren voor volwassenen.

Mijn naam is Gideon Calis en ik sta van 1989 on-stage. Ik ben geboren getogen in Laren en na een kleine uitstap weer terug in dit mooie dorp.

Als acteur speelde ik vele rollen zoals de Hofnar, de lakei, de kwakzalver,  Scrooge etc. etc. en bij diverse theaterdiners o.a. Otto E Mezzo Van Federico Fellini.

Als presentator sta ik op vele events, om zo de avonden in goede banen te leiden en door mijn improvisatie vermogen zal ook ieder optreden anders zijn omdat geen avond het zelfde is of zal gaan verlopen.  

Ik heb vele trainingen gegeven als vakdocent en Energizer, Ook schrijf ik mijn eigen theater voorstellingen, zoals in 2014 had ik in het Brinkhuis theater mijn eigen theatershow, 25 jaar Gideon Ontspoort. Ook schrijf ik mijn eigen show producties, als de Bartainer en in 2015 een nieuwe kerstvoorstelling/theaterdiner gegeven waar ik bijna 2 jaar aan heb gewerkt. Het vervolg van A Christmas Carol Scrooge van Charles Dickens. In 2017 heb ik een prachtige kerstvertelling geschreven, en in diverse kleine theaters opgevoerd. In maart 2018 stond ik in het grote mensen theater in Laren Het Singer, met mijn theatershow "De Ezel en de Ode aan de Liefde" vanaf eind 2019 sta ik met mijn nieuwe theatervoorstelling "Liefde is Hartverwarrend" op de planken samen met pianovirtuoos Mark Kirkenier.

Als Creative Director werk ik voor diverse bedrijven op het Media Park en evenementen bureaus door het hele land, Ook heb ik les gegeven op gekleurde scholen in Amsterdam als drama/vakdocent, en geef ik ook Workshops theater op de basisscholen.

Graag deel ik mijn ervaring met de kinderen, en hun te helpen aan hun karakter. 

Laat kinderen kind zijn!