Improvisatietheater (groep 6, 7 en 8)

Samen met vakdocent Gideon gaan deze kinderen (in een periode van 6 tot 8 weken) werken aan hun houding, spreken voor de groep, acteren én Improviseren.

Doormiddel van een leuk spel gaan de kinderen leren nog meer te kunnen improviseren. Iedere les wordt er ook echt geimproviseerd en geacteerd. Ook komt een stuk presentatie en emotie in iedere les, zo kunnen ze zich nog meer verplaatsen in een karakter en duidelijk spreken voor de groep. Uiteindelijk laten deze kanjers aan het publiek (ouders, verzorgers etc.) zien hoe goed ze kunnen improviseren.

Ze gaan de Vloer Op!

Charissa van de Sterrenschool Hilversum deelt haar ervaring

Tijdens workshops van Gideon Calis neemt hij de kinderen mee in de wereld van het “doen alsof”. Hij leert kinderen hoe je met expressie, mimiek en houding je verschillende karakters kunt spelen. Je kunt alles zijn wie je wilt zijn. Met tomeloze energie en eindeloze geduld inspireert en motiveert Gideon kinderen mee te doen. Gideon is niets te veel en hij start elke les met een gigantische glimlach en portie energie. Zijn positieve energie (die is werkelijk aanstekelijk!) en flexibiliteit maakt het bijzonder fijn om mee samen te werken. Voor kinderen was het heel toegankelijk om buiten hun comfortzone te treden omdat Gideon voor een gemoedelijke en open sfeer zorgt. 

Het verhaal wordt samen met de kinderen bedacht en dit verhaal spelen ze uit op toneel. Mooie maskers werden er gemaakt zodat de hele jonge kinderen zich nog beter kunnen inleven in hun rol. Aan het eind een spetterende voorstelling voor alle ouders. 

Met de oudere kinderen maakt Gideon improvisatietheater. Met een aantal belangrijke gegeven informatie wordt een situatie uitgebeeld. Kinderen leren hun fantasie en verbeelding te gebruiken. Soms worden rekwisieten gebruikt die de kinderen kiezen voor ze het toneel opgaan. Het vraagt samenwerking, improvisatievermogen en een portie lef. Gideon leert hen om op elkaar in te spelen; hoe je het verhaal nog spannender kunt maken of er een onverwachtse wending aan kan geven. Bovenal zorgt Gideon voor een vrije situatie waar de kinderen durf krijgen om het toneel te betreden. De resultaten waren verrassend leuk en onvoorspelbaar goed. Ontzettend leuk om te aanschouwen! Ik heb Gideon leren kennen als de meest gedreven, meest geduldige en meest inspirerende theater workshopgever! Hij heeft hart en passie voor zijn vak, en dat voel je, zie je en brengt hij over op kinderen.

Cisca van de BSO Koningskinderen deelt haar ervaring

Hallo Gideon,

Wat hebben de kinderen een leuke dagen gehad dankzij jou. In het stuk 'De tweeling en het Toverbos' heb je alle jongste kinderen een rol kunnen geven. Het podium stond vol dieren, de tweeling, de boself en een gevaarlijke reus. Iedereen kon trots zijn op zijn bijdrage aan een mooie voorstelling. Met de oudste een hele dag in de weer! Improvisatie en een lange spanningsboog. De kinderen hebben al die uren actief en betrokken meegedaan. Dat zegt genoeg over hoe je het hebt gedaan!. En aan het eind van de dag allemaal trotse ouders in de zaal.

We willen jou heel erg bedanken voor je inzet en flexibiliteit. Je bent heerlijk om mee samen te werken. Graag in de toekomst zeker nog een keer.

Met vriendelijke groet,

Cisca Philipse

Koningskinderen